MEDIATION

Mediation is een alternatieve wijze van geschilbeslechting, in simpelere woorden betekent dat wanneer partijen zich bevinden in een conflictsituatie dat zij een onafhankelijke mediator aanstellen die hen begeleid om het conflict op te lossen. Mediatable is gespecialiseerd in zakelijke conflicten. Wij kunnen u dan ook begeleiden bij management en bestuursconflicten, arbeidsconflicten en splitsing- of fusieconflicten. 

Alvorens het mediation proces gestart kan worden plannen wij met jullie graag een vrijblijvend intakegesprek in waarbij er verdere toelichting gegeven zal worden met betrekking tot het verdere verloop. Ieder mediation proces is anders, iedere organisatie is uniek en dat vraagt dan ook een begeleiding die passend is voor partijen. Zoals u heeft kunnen lezen zijn wij de eerste van Europa die speciaal getrainde honden inzetten bij het mediationproces, partijen kunnen zelf aangeven of zij van deze innovatieve faciliteit gebruik willen maken. Bevindt uw bedrijf zich in een conflictsituatie en wilt u het conflict oplossen door middel van mediation? Plan hieronder dan uw vrijblijvende intake gesprek in om de mogelijkheden te bespreken.

Partij-autonomie

Tijdens mediation denk je niet alleen samen na over een oplossing. Jullie behouden ook samen de volledige regie om het conflict op te lossen of een potentieel conflict te analyseren en te voorkomen.

Lagere kosten

Mediation is een informelere manier van geschilbeslechting en is dan ook in principe goedkoper dan de gang naar de rechter. Zo heb je grip op de kosten in alles fases van het mediation proces.

Vertrouwelijk

Heb je liever niet dat gegevens van je bedrijf openbaar worden gemaakt en dat alles wat besproken is vertrouwelijk blijft, al hetgeen dat in het mediation proces aan bod komt is vertrouwelijk.

Snelheid

Waar je in de rechtspraak geregeld lang moet wachten op de uitspraak van de rechter verloopt mediation aanzienlijk sneller. Daarnaast is er in het mediation proces meer de ruimte om in detail te gaan en daarbij echt de problemen uit de weg te ruimen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info